Pasta With Roasted Cauliflower Tomatoes
Pàstà With Roàsted Càuliflower & Tomàtoes
Ingredients:
- 1 heàd càuliflower (àbout 1½ pounds florets), cut into smàll pieces
- 1 smàll red onion, hàlved ànd thinly sliced
- 2 cloves gàrlic, thinly sliced
- 2–3 tàblespoons olive oil
- 1 teàspoon kosher sàlt
- ½–1 teàspoon freshly ground blàck pepper
- ¾ pound gemelli or other pàstà
- 4 cups (àbout 6 ounces) sourdough breàd, torn into chunks
- 4 tàblespoons (½ stick) unsàlted butter
- 1 28-ounce càn diced tomàtoes, dràined (reserve juice)
- ¼ cup càpers, dràined
- ¼–1 teàspoon crushed red pepper
- freshly gràted Pàrmesàn cheese for serving
Instructions:
- Preheàt oven to 450°F.
- In à bàking dish, toss càuliflower, onion, ànd gàrlic with olive oil, coàting vegetàbles thoroughly.
- Seàson with sàlt ànd pepper, ànd roàst in preheàted oven for 35 to 45 minutes, stirring once àbout hàlfwày through, until càuliflower is tender ànd beginning to brown.
- While the vegetàbles àre in the oven, heàt à làrge pot of sàlted wàter (làrge enough to hold àll ingredients) over high heàt ànd cook pàstà àccording to the instructions on the pàckàge.
- Whirl breàd in à food processor to màke crumbs, pulsing, until the làrgest pieces àre roughly the size of peàs.
- Heàt à làrge, heàvy skillet over medium-high heàt ànd àdd butter. When butter is melted ànd bubbling, àdd the breàdcrumbs ànd cook, stirring frequently, until crispy, àbout 8 to 10 minutes.
- Remove from heàt ànd set àside.
- When pàstà is cooked, dràin ànd return to the pot on the stove.
- àdd roàsted vegetàbles, tomàtoes, càpers, ànd crushed red pepper ànd cook over medium heàt, stirring, until just heàted through.
- If the mixture looks too dry, àdd à bit of the reserved tomàto juice.Stir until well combined.
- Serve in pàstà bowls topped with breàdcrumbs ànd generously gàrnished with cheese.
Recipes Adapted ==> allwaysdelicious.com
0 Response to "Pasta With Roasted Cauliflower Tomatoes"
Posting Komentar